Uslovi korištenja i polisa provatnosti

Posljednji put ažuriran 07.11.2022.
________________________________________

UVOD

Limit Prime Securities („mi“ ili „mi“ ili „naši“) poštuje privatnost naših korisnika („korisnik“ ili „vi“). Ova Politika privatnosti objašnjava kako prikupljamo, koristimo, otkrivamo i štitimo vaše podatke kada posjetite našu web stranicu limitprime.com, uključujući bilo koji drugi medijski oblik, medijski kanal, mobilnu web stranicu ili mobilnu aplikaciju koja je povezana ili povezana s tim (kolektivno, mjesto). Molimo pažljivo pročitajte ovu politiku privatnosti. Ako se ne slažete sa uslovima ove politike privatnosti, molimo vas da ne pristupate sajtu.

Zadržavamo pravo izmjene ove Politike privatnosti u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama ažuriranjem datuma „Posljednje ažuriranje“ ove Politike privatnosti. Sve promjene ili modifikacije stupit će na snagu odmah nakon objavljivanja ažurirane Politike privatnosti na web stranici, a vi se odričete prava na primanje posebnih obavijesti o svakoj takvoj promjeni ili modifikaciji.

Preporučujemo vam da povremeno pregledate ovu Politiku privatnosti kako biste bili informisani o novostima. Smatraće se da ste obaviješteni o tome, da ćete biti podložni i da ćete smatrati da ste prihvatili izmjene bilo koje revidirane Politike privatnosti vašim daljim korištenjem stranice nakon datuma objave takve revidirane Politike privatnosti.

PRIKUPLJANJE VAŠIH INFORMACIJA

Možemo prikupljati informacije o vama na različite načine. Informacije koje možemo prikupljati na web stranici uključuju:

 

Lične podatke

Lične podatke, kao što su vaše ime, adresa za dostavu, adresa e-pošte i broj telefona, i demografske informacije, kao što su vaše godine, spol, rodni grad i interesovanja, koje ste dobrovoljno dajte nam [kada se registrujete na Stranici [ili našoj mobilnoj aplikaciji] ili] kada odlučite da učestvujete u raznim aktivnostima vezanim za Stranicu, kao što su onlajn ćaskanje i oglasne table i pretplata na biltene i promotivne e-poruke. Niste u obavezi da nam date lične podatke bilo koje vrste, međutim vaše odbijanje da to učinite može vas sprečiti da koristite određene funkcije sajta.

Izvedene podatke

Naši serveri automatski prikupljaju informacije kada pristupite Stranici, kao što su vaša IP adresa, tip vašeg pretraživača, vaš operativni sistem, vaša vremena pristupa i stranice koje ste pregledali direktno prije i nakon pristupa Stranici. [Ako koristite našu mobilnu aplikaciju, ove informacije također mogu uključivati ​​naziv i tip vašeg uređaja, vaš operativni sistem, vaš broj telefona, vašu zemlju, vaše lajkove i odgovore na objavu, te druge interakcije s aplikacijom i drugim korisnicima putem servera datoteke evidencije, kao i sve druge informacije koje odlučite pružiti.]

Finansijske podatke

Finansijske informacije, kao što su podaci koji se odnose na vaš način plaćanja (npr. važeći broj kreditne kartice, marka kartice, datum isteka) koje možemo prikupiti kada kupite, naručite , vratite, zamijenite ili zatražite informacije o našim uslugama sa stranice. [Mi pohranjujemo samo vrlo ograničene, ako ih ima, finansijske informacije koje prikupljamo.

Dozvole za Facebook

Sajt može po difoltu pristupiti osnovnim informacijama vašeg Facebook naloga, uključujući vaše ime, e-poštu, pol, rođendan, trenutni grad i URL slike profila, kao i druge informacije koje odlučite da objavite. Takođe, možemo zatražiti pristup drugim dozvolama u vezi s vašim računom, kao što su prijatelji, prijave i sviđanja, a vi možete odabrati da nam odobrite ili odbijete pristup svakoj pojedinačnoj dozvoli. Za više informacija o Facebook dozvolama, pogledajte stranicu Referenca za Facebook dozvole.

Podatke sa društvenih mreža

Korisničke informacije sa stranica za društvene mreže, kao što su [Apple’s Game Center, Facebook, Google+, Instagram, Pinterest, Twitter], uključujući vaše ime, vaše korisničko ime na društvenoj mreži, lokaciju, spol, datum rođenja, adresu e-pošte, sliku profila i javne podatke za kontakte, ako povežete svoj nalog sa takvim društvenim mrežama.

Podatke sa mobilnog uređaja

Ovo uključuje podatke kao što su ID vašeg mobilnog uređaja, model i proizvođač, i informacije o lokaciji vašeg uređaja, ako web stranici pristupate s mobilnog uređaja.

Podatke trećih strana

Podatke od trećih strana, kao što su lični podaci ili mrežni prijatelji, ako povežete svoj nalog sa trećom stranom i dozvolite sajtu da pristupi ovim informacijama.

 

Podatke iz takmičenja, poklona i anketa

Lične i druge informacije koje možete dati kada učestvujete u konkursima ili nagradnim igrama i/ili odgovarate na ankete.

Informacije o mobilnoj aplikaciji Ako se povežete pomoću naše mobilne aplikacije:

● Informacije o geografskoj lokaciji. Možemo tražiti pristup ili dozvolu i pratiti informacije zasnovane na lokaciji s vašeg mobilnog uređaja, bilo kontinuirano ili dok koristite našu mobilnu aplikaciju, za pružanje usluga zasnovanih na lokaciji. Ako želite promijeniti naš pristup ili dozvole, to možete učiniti u postavkama vašeg uređaja.
● Pristup mobilnom uređaju. Možemo zatražiti pristup ili dozvolu određenim funkcijama s vašeg mobilnog uređaja, uključujući [bluetooth, kalendar, kameru, kontakte, mikrofon, podsjetnike, senzore, SMS poruke, račune društvenih medija, pohranu] i druge funkcije vašeg mobilnog uređaja. Ako želite promijeniti naš pristup ili dozvole, to možete učiniti u postavkama vašeg uređaja.
● Podaci mobilnog uređaja. Možemo prikupljati informacije o uređaju (kao što su ID vašeg mobilnog uređaja, model i proizvođač), operativni sistem, informacije o verziji i IP adresa.
● Push obavještenja. Možemo tražiti da vam pošaljemo push obavještenja u vezi s vašim računom ili aplikacijom. Ako želite da odustanete od primanja ovih vrsta komunikacija, možete ih isključiti u postavkama svog uređaja.

 

KORIŠĆENJE VAŠIH INFORMACIJA

Posjedovanje tačnih informacija o vama omogućava nam da vam pružimo glatko, efikasno i prilagođeno iskustvo. Konkretno, možemo koristiti informacije prikupljene o vama putem web stranice za:

● Upravljanje nagradnim igrama, promocijama i takmičenjima.
● Pomoć sprovođenja zakona i odgovaranja na sudski poziv.
● Sastavljanje anonimnih statističkih podataka i analizu za internu upotrebu ili sa trećim stranama.
● Kreiranje vašeg naloga i upravljanja njime.
● Isporuku ciljanog oglašavanja, kupona, biltena i drugih informacija o promocijama i web stranici.
● Slanje e-pošte u vezi sa vašim nalogom ili narudžbom.
● Omogućavanje komunikacije između korisnika.
● Ispunjavanje i upravljanje kupovinama, narudžbama, uplatama i drugim transakcijama u vezi sa Stranicom.
● Generiranje ličnog profila o sebi kako bi buduće posjete Stranici bile više personalizovane.
● Povećavanje efikasnosti i rada stranice.
● Praćenje i analiziranje upotrebe i trendove kako biste poboljšali svoje iskustvo sa Sajtom.
● Obavještavanje vas o ažuriranjima stranice.
● Ponudu novih proizvoda, usluga, [mobilne aplikacije] i/ili preporuke.
● Obavljanje drugih poslovneihaktivnosti, po potrebi.
● Sprečavanje lažnih transakcija, nadgledanje krađe i zaštitu od kriminalnih aktivnosti.
● Obradu uplata i povrata.
● Traženje fidbeka i kontaktiranje vas o vašem korištenju stranice.
● Rešavanje sporova i rešavanje problema.
● Odgovaranje na zahtjeve u vezi proizvoda i korisničke službe.
● Slanje biltena.
● Pružanje podrške na sajtu.
● [Ostalo]

 

OTKRIVANJE VAŠIH INFORMACIJA

Možemo podijeliti informacije koje smo prikupili o vama u određenim situacijama. Vaše informacije mogu biti otkrivene na sljedeći način:

Po zakonu ili radi zaštite prava

Ako smatramo da je objavljivanje informacija o vama neophodno da se odgovori na pravni proces, da se istraži ili ispravi potencijalna kršenja naših politika, ili da se zaštite prava, vlasništvo i sigurnost drugih, možemo dijeliti vaše podatke kako je dozvoljeno ili zahtijevano bilo kojim primjenjivim zakonom, pravilom ili propisom. Ovo uključuje razmjenu informacija sa drugim subjektima radi zaštite od prijevare i smanjenja kreditnog rizika.

 

Pružaoci usluga trećih strana

Možemo dijeliti vaše podatke sa trećim stranama koje obavljaju usluge za nas ili u naše ime, uključujući obradu plaćanja, analizu podataka, isporuku e-pošte, usluge hostinga, korisničku podršku i marketinšku pomoć.

 

Marketinške komunikacije

Uz vaš pristanak ili uz mogućnost da povučete saglasnost, možemo podijeliti vaše podatke sa trećim stranama u marketinške svrhe, u skladu sa zakonom.

 

Interakcije sa drugim korisnicima

Ako stupate u interakciju s drugim korisnicima stranice, ti korisnici mogu vidjeti vaše ime, profilnu sliku i opise vaše aktivnosti, uključujući slanje pozivnica drugim korisnicima, ćaskanje sa drugim korisnicima, lajkanje postova, praćenje blogova.

 

Objave na mreži

Kada objavite komentare, doprinose ili drugi sadržaj na Stranici [ili našim mobilnim aplikacijama], vaše objave mogu pregledati svi korisnici i mogu se javno distribuirati izvan Stranice zauvijek.

 

Oglašivači trećih strana

Možemo koristiti reklamne kompanije trećih strana za prikazivanje oglasa kada posjetite stranicu. Ove kompanije mogu koristiti informacije o vašim posjetima web-mjestu i drugim web-stranicama koje su sadržane u web-kolačićima kako bi dale oglase o robama i uslugama koje vas zanimaju.

 

Povezane osobe

Možemo podijeliti vaše podatke sa našim filijalama, u kom slučaju ćemo zahtijevati od njih da poštuju ovu Politiku privatnosti. Povezane kompanije uključuju našu matičnu kompaniju i sve podružnice, partnere u zajedničkom ulaganju ili druge kompanije koje kontrolišemo ili koje su sa nama pod zajedničkom kontrolom.

 

Poslovni partneri

Vaše podatke možemo podijeliti sa našim poslovnim partnerima kako bismo vam ponudili određene proizvode, usluge ili promocije.

 

Druge treće strane

Vaše podatke možemo podijeliti sa oglašivačima i investitorima u svrhu provođenja opće poslovne analize. Također možemo podijeliti vaše podatke sa takvim trećim stranama u marketinške svrhe, u skladu sa zakonom.

 

Prodaja ili stečaj

Ako reorganiziramo ili prodamo svu ili dio naše imovine, podvrgnemo spajanju ili ako nas kupi drugi entitet, možemo prenijeti vaše podatke entitetu sljedniku. Ako prestanemo s poslovanjem ili uđemo u stečaj, vaši podaci bi bili imovina koju je prenijela ili stekla treća strana. Prihvatate da se takvi prijenosi mogu dogoditi i da primalac može odbiti da poštuje obaveze koje smo preuzeli u ovoj Politici privatnosti.

Nismo odgovorni za radnje trećih strana s kojima dijelite lične ili osjetljive podatke i nemamo ovlaštenja da upravljamo ili kontrolišemo traženje trećih strana. Ako više ne želite primati korespondenciju, e-poštu ili drugu komunikaciju od trećih strana, odgovorni ste da direktno kontaktirate treću stranu.

 

TEHNOLOGIJE PRAĆENJA

 

Kolačići i web svjetionici

Možemo koristiti kolačiće, web svjetionike, piksele za praćenje i druge tehnologije praćenja na web stranici kako bismo pomogli u prilagođavanju stranice i poboljšanju vašeg iskustva. Kada pristupite stranici, vaši lični podaci se ne prikupljaju korištenjem tehnologije praćenja. Većina pretraživača je po difoltu podešena da prihvata kolačiće. Ne možete odbiti web svjetionike. Međutim, oni se mogu napraviti nedjelotvornim odbijanjem svih kolačića ili izmjenom postavki vašeg web pretraživača kako bi vas obavijestili svaki put kada se kolačić ponudi, dozvoljavajući vam da prihvatite ili odbijete kolačiće na individualnoj osnovi.

Možemo koristiti kolačiće, web svjetionike, piksele za praćenje i druge tehnologije praćenja na web stranici kako bismo prilagodili web stranicu i poboljšali vaše iskustvo. Za više informacija o tome kako koristimo kolačiće, pogledajte našu Politiku o kolačićima objavljenu na web stranici, koja je ugrađena u ovu Politiku privatnosti.

Oglašavanje na Internetu

Pored toga, možemo koristiti softver treće strane za posluživanje oglasa na web stranici, implementaciju marketinških kampanja putem e-pošte i upravljanje drugim interaktivnim marketinškim inicijativama. Ovaj softver treće strane može koristiti kolačiće ili sličnu tehnologiju praćenja kako bi vam pomogao u upravljanju i optimiziranju vašeg online iskustva s nama. Za više informacija o isključivanju oglasa zasnovanih na interesima, posjetite alat za isključivanje inicijative za mrežno oglašavanje ili alat za isključivanje Alijanse za digitalno oglašavanje.

 

Analitika web stranice i e-pošte

Možemo se udružiti i s odabranim dobavljačima trećih strana, kako bismo omogućili tehnologije praćenja i usluge ponovnog marketinga na web stranici korištenjem kolačića prve strane i kolačića trećih strana, kako bismo, između ostalog, analizirali i pratili upotrebu korisnika stranice, odrediti popularnost određenog sadržaja i bolje razumjeti aktivnosti na mreži. Pristupanjem Stranici pristajete na prikupljanje i korištenje vaših podataka od strane ovih dobavljača trećih strana. Pozivamo vas da pregledate njihovu politiku privatnosti i kontaktirate ih direktno za odgovore na vaša pitanja. Ne prenosimo lične podatke ovim dobavljačima trećih strana. Međutim, ako ne želite da se bilo kakve informacije prikupljaju i koriste pomoću tehnologija praćenja, možete posjetiti dobavljača treće strane ili alat za isključivanje Inicijative za mrežno oglašavanje ili Alat za isključivanje Alijanse za digitalno oglašavanje.

Trebali biste biti svjesni da nabavka novog računara, instaliranje novog pretraživača, nadogradnja postojećeg pretraživača ili brisanje ili na drugi način mijenjanje datoteka kolačića vašeg pretraživača također može obrisati određene kolačiće za isključivanje, dodatke ili postavke.

 

WEB SAJTOVI TREĆIH STRANA

Stranica može sadržavati veze ka web stranicama trećih strana i aplikacijama od interesa, uključujući reklame i vanjske usluge, koje nisu povezane s nama. Nakon što ste iskoristili ove veze da napustite stranicu, sve informacije koje date ovim trećim stranama nisu obuhvaćene ovom Politikom privatnosti i ne možemo garantovati sigurnost i privatnost vaših podataka. Prije posjete i pružanja bilo kakvih informacija bilo kojoj web stranici trećih strana, trebali biste se informirati o politici privatnosti i praksi (ako ih ima) treće strane odgovorne za tu web stranicu i trebali biste poduzeti sve potrebne korake da, prema vlastitom nahođenju, zaštitite privatnost vaših podataka. Nismo odgovorni za sadržaj ili privatnost i sigurnosne prakse i politike bilo koje treće strane, uključujući druge stranice, usluge ili aplikacije koje mogu biti povezane sa ili sa stranice.

 

SIGURNOST VAŠIH INFORMACIJA

Koristimo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše lične podatke. Iako smo poduzeli razumne korake da zaštitimo osobne podatke koje nam dajete, imajte na umu da uprkos našim naporima, nijedna sigurnosna mjera nije savršena ili neprobojna, te da se nijedan način prijenosa podataka ne može jamčiti protiv presretanja ili druge vrste zloupotrebe. Sve informacije objavljene na mreži su osjetljive na presretanje i zloupotrebu od strane neovlaštenih strana. Stoga, ne možemo garantirati potpunu sigurnost ako date lične podatke.

 

POLITIKA ZA DJECU

Mi svjesno ne tražimo informacije od djece mlađe od 18 godina.

 

KONTROLE ZA FUNKCIJE -NE PRATI-

Većina web pretraživača i nekih mobilnih operativnih sistema [i naše mobilne aplikacije] uključuju Do-Not-Track ( “DNT”) funkciju ili postavku koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju preferenciju privatnosti da se podaci o vašim aktivnostima pretraživanja na mreži ne prate i prikupljaju. Nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju DNT signala. Kao takvi, trenutno ne odgovaramo na signale DNT pretraživača ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski saopštava vaš izbor da ne budete praćeni na mreži. Ako se usvoji standard za praćenje na mreži koji moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove Politike privatnosti./Većina web preglednika i neki mobilni operativni sistemi [i naše mobilne aplikacije] uključuju Do -Not-Track (“DNT”) funkcija ili postavka koju možete aktivirati da signalizirate svoju privatnost da se podaci o vašim aktivnostima pretraživanja na mreži ne prate i prikupljaju. Ako postavite DNT signal na vašem pretraživaču, mi ćemo odgovoriti na takve signale DNT pretraživača.

 

OPCIJE U VEZI SA VAŠIM INFORMACIJAMA

 

Informacije o računu

Možete u bilo koje vrijeme pregledati ili promijeniti informacije na svom računu ili ukinuti svoj račun tako što ćete:
● Prijaviti se na postavke računa i ažurirati svoj račun
● Kontaktirati nas koristeći kontakt informacije navedene u nastavku
● [Ostalo]
Na vaš zahtjev za ukidanje vašeg računa, mi ćemo deaktivirati ili izbrisati vaš račun i informacije iz naših aktivnih baza podataka. Međutim, neke informacije mogu biti zadržane u našim datotekama kako bi se spriječile prijevare, riješili problemi, pomogli u bilo kakvoj istrazi, primijenili naše Uvjete korištenja i/ili bili u skladu sa zakonskim zahtjevima.

 

E-pošta i komunikacija

Ako više ne želite primati korespondenciju, e-poštu, ili druge komunikacije od nas, možete se odjaviti tako što ćete:
● Zabilježiti svoje željene postavke u trenutku kada registrujete svoj račun na web-stranici
● Prijavite se u postavke vašeg naloga i ažurirate svoje željene postavke.
● Kontaktirajte nas pomoću kontakt informacija navedenih u nastavku.
Ako više ne želite da primate prepisku, e-poštu ili drugu komunikaciju od trećih strana, odgovorni ste da direktno kontaktirate treću stranu.

PRAVA NA PRIVATNOST

Kalifornije Odjeljak 1798.83 građanskog zakonika Kalifornije, također poznat kao zakon “Shine The Light”, dozvoljava našim korisnicima koji su stanovnici Kalifornije da traže i dobiju od nas, jednom godišnje i besplatno, informacije o kategorijama ličnih podataka (ako bilo koje) smo otkrili trećim stranama u svrhe direktnog marketinga i imena i adrese svih trećih strana s kojima smo podijelili lične podatke u neposrednoj prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, pošaljite nam svoj zahtjev u pisanoj formi koristeći dolje navedene kontakt informacije.

Ako ste mlađi od 18 godina, živite u Kaliforniji i imate registrovan nalog na stranici, imate pravo zahtijevati uklanjanje neželjenih podataka koje javno objavite na web stranici. Da biste zatražili uklanjanje takvih podataka, kontaktirajte nas koristeći dolje navedene kontakt informacije i uključite adresu e-pošte koja je povezana s vašim računom i izjavu da živite u Kaliforniji. Pobrinut ćemo se da podaci ne budu javno prikazani na web stranici, ali imajte na umu da podaci možda neće biti u potpunosti ili sveobuhvatno uklonjeni iz naših sistema.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanja ili komentara u vezi sa ovom Politikom privatnosti, kontaktirajte nas na:

Limit Prime Securities poreski identifikacioni broj: 03138933
Adresa: Ulica 8 marta bb, 14E, Podgorica
Broj telefona: +382 68 036 998
Dozvola za rad Uprave za tržište kapitala Crne Gore : 03/2-6/2-17
E-mail: marketing@limitprime.com